Försvarsutbildarna » Civil krisberedskap » För din säkerhet!

För din säkerhet!

Foto: Gustav Idhammar

Vi stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället

När katastrofen är ett faktum, det oförutsedda har inträffat eller det som du visste inte fick hända har blivit verklighet! Vad betyder det för dig? Hur ska du hantera en situation när det inte kommer något vatten ur kranen? Ljuset tänds inte när du slår på strömbrytaren, mobilen är död och internet har slutat fungera?

Samhällets beredskap för att klara av allvarliga händelser, vilka de än är, börjar hos dig som medborgare. I ett läge när stora mänskliga och ekonomiska värden hotas kommer det offentligas resurser att behöva prioritera den som inte kan ta han om sig själv. Så frågan är vad kan just du kan göra innan, under – och även – efter krisen för att minska de negativa konsekvenserna för dig och samhället.

För din säkerhet! är en informationsträff där du får möjlighet att lära sig mer om vad du själv kan göra för att klara dig och din familj vid en kris i samhället. Framförallt hur du redan idag kan förbereda dig. Informationsträffen är på 6-8 timmar och kan delas upp på två tillfällen.

Ämnen som ingår är vad man kan tänka på att ha i sin krislåda, hur man hittar bekräftad information vid en kris, hur tar man hand om en brännskada, hur mycket vatten behöver man ha hemma om det inte finns vatten i kran och hur kan man använda toaletten när det inte finns vatten i vattencisternen.
Här finns en lista över bra exempel på vad som kan vara lämpligt att ha hemma vid en eventuell kris.

Försvarsutbildarna har skapat konceptet För din säkerhet! som riktar sig till vuxna och till ungdomar från 16 år. Vi samarbetar gärna med andra organisationer och med företag för att nå ut till så många som möjligt. Det kan vara gymnasieskolor, pensionärsföreningar, bostadsrättsföreningar eller andra organiserade grupper och organisationer.

Kostnader
Försvarsutbildarna står för kostnaderna för informatörerna och kan vid behov stå för vissa kostnader gällande förtäring och lokal. Det kan vara ca. 15-50 personer vid informationsträffen och informationen hålls på svenska och den är granskad och godkänd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Är du en organisation eller ett företag och vill att Försvarsutbildarna kommer och genomför För din säkerhet! hos er?
Då kan du kontakta anna.torndahl@forsvarsutbildarna.se

Är du privatperson?
Då kan du se i listan till vänster under ”Anmälan - För din säkerhet!” om det finns en informationsträff nära dig som du kan anmäla dig till. Vi lägger upp nya datum vart efter de beslutas om datum och ort.

Sidan publicerad/ändrad 2017-06-21 kl. 12:44 av Anna Karlsson.